להלן כמה הלכות לסוכות בזמן הקורונה.
א. חג ראשון – אנו נוהגים לקרוא קהלת בבית הכנסת. השנה, התפילות בחוץ לפי הכללים, וההוראה להימנע ככל האפשר מהתקהלות – לכן יקרא כל אחד בביתו כמנהג החסידים.
ב. חול המועד – מנהג הקפת ספר התורה עם ארבעת המינים הוא חשוב ועתיק. נקיים זאת במרווחים גדולים בין המתפללים. כשיש יותר ממניין כדאי ליצור שני מעגלים מקבילים וכך גם לקצר את משך ההקפה.
ג. מי שאין לו לולב – לא יקח מחברו אלא לאחר שחיטא ידיו באלכוהג'ל וגם לאחר נטילת הלולב יחטא את ידיו. כפפות על הידיים לדעת פוסקים רבים הן חציצה ולא יוצאים כך נטילת לולב.
🌴🌿
אשתף אתכם בתובנה שלי לקראת סוכות הבעל"ט. במהלך השנים הפך סוכות להיות "חג האושפיזין". מה שלא מופיע בתורה, במשנה בתלמוד ובפוסקים. הזוהר אומר להזמין את האושפיזין הקדמונים אברהם יצחק וכו' - שבעת הרועים שלנו. הפולקלור הרחיב את הנושא, וסוכות הפך למעין "חג אירוח". הדגש על האושפיזין קצת הסיט את תשומת הלב מהעיקר, מצות הסוכה שהיא יציאה מהבית לציין את השגחת ה' עלינו, בענני הכבוד שליוו אותנו במדבר. אמנם שבת אחים גם יחד הוא טוב ונעים - אבל לא העיקר בחג. מעין מה שקרה לשבועות שהפך לחג מאכלי חלב, שהסיטו את תשומת הלב מקבלת התורה.
השנה בגלל המצב המיוחד אנו שבים למקד את תשומת הלב במצוה המקורית. מתפללים שבשנה הבאה נוכל להזמין גם אורחים כבשנים עברו, להתחבר זה לזה בשמחה, ולזכור את עיקרו של חג.
בברכת חג שמח
ופריסת סוכת שלום עלינו ועל כל ישראל
אברהם וסרמן